Geschiedenis

Hoe is Chip Bizz gegroeid van distributeur OV-chipkaart naar allround service provider!

Geschiedenis 

In augustus 2009 is het bedrijf Chip Bizz in het leven geroepen. Vanuit Amersfoort startte Roger Rammers en Jos Swart met het zoeken van distributiepunten in Rotterdam voor de ‘nieuwe’ OV-chipkaart. De vervanger van de Strippenkaart. Hierna volgende Amsterdam.  Nadat Chip Bizz de distributie had uitgezet was de samenwerking tussen Chip Bizz en de vervoerders ontstaan. 

 

Na de verspreiding in Rotterdam en Amsterdam moest heel Nederland worden voorzien van deze OV-chipkaart. Dit is uitstekend gelukt. Om de reizigers nog beter van dienst te zijn heeft Chip Bizz de webshop OV-shop.nl en OV-hanger ontwikkeld. Voor de buitenlandse reizigers kwam PTH (Public Transport Holland). Hierdoor kunnen consumenten eenvoudig OV-chipkaarten, abonnementen en andere reisproducten bestellen. 

Jos:” Wij beheren de webshops en websites zelf. Doordat de OV-producten continue verandert ontwikkelen wij nieuwe producten en uitdagingen. Daarnaast is de wereld van de IT ook volop in beweging. Consumenten stellen hogere eisen en hierop willen bedrijven nog beter inspelen. Ik zie Chip Bizz als de “Shared” Services-organisatie voor ICT gerelateerde producten en diensten. Beter bestaande kennis te delen en elkaar te helpen dan alle kennis voor jezelf te houden. En deze kennis delen is nog financieel aantrekkelijker ook.”

 

Nu 12 jaar later is de OV-chipkaart weer aan vervanging toe. Dit zal rond 2023 gebeuren. Diverse app’s, inchecken met bankpassen en andere producten worden al getest. Chip Bizz  heeft diverse QR-codes ontwikkelt om de reiziger in de toekomst anoniem en goed te bedienen. Deze ontwikkeling zet zich nog steeds voort. 

 

Roger: ”In het kleine kantoor in Soest begon het inderdaad allemaal. Nu 12 jaar later gaan we kijken wat wij in deze veranderde OV wereld kunnen betekenen.  Uit ervaring weet ik dat veel reizigers huiverig zijn voor het delen van persoonlijke informatie zoals een bankpas. Ik zie ons dan ook in de toekomst nog steeds als service verlengstuk van de OV vervoerders.” 

Kortom, Chip Bizz is uitgroeit naar een full service organisatie die nu vele duizenden orders per dag via vele webwinkels voor meerdere organisaties afhandelt. Ook jouw webwinkel efficiënt kunnen inzetten en hierdoor tijd overhouden voor de in- en verkoop? Of wilt u een lastige OV project door ons laten begeleiden? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Het OV-chipkaart platform is continue in ontwikkeling. De eisen van de reiziger/consument nemen, terecht, alleen maar toe.

Chipbizz Bouwt en Ontwikkeld

Chip Bizz ontwikkelt, realiseert en beheert voor de OV-chipkaart in Nederland producten, diensten en services. Met behulp van een fijnmazig distributienetwerk en een eigen ontwikkelde back-office  is Chip Bizz in staat dit professioneel en efficiënt te realiseren.

Chip Bizz is de “Shared Services” organisatie voor OV-chipkaart producten, diensten en services voor het bedrijfsleven en in het bijzonder de OV-bedrijven, (overheid)organisaties en de consument.

Ook is Chip Bizz ziet verschillende opvolgers in de wereld van de OV-chipkaart. Denk hierbij aan technologie op basis van EMV (bankpas en creditcard), maar ook via de smartphone (QR_based) en in Apps. Kortom een wereld in beweging.